21. Zagreb Film Festival

21. Zagreb Film Festival

06stu(stu 6)08:0012(stu 12)23:0021. Zagreb Film Festival

Detalji Eventa

21. ZAGREB FILM FESTIVAL – 6 –12.11.2023.

21. izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 6. do 12. studenoga u kinu SC, CineStaru Branimir, kinu MSU, kinu Kinoteka, Dokukinu KIC te online na www.kinoeuropa.hr i www.croatian.film.

ZFF je od svojih početaka usmjeren na otkrivanje i promicanje suvremenog nezavisnog filma, s naglaskom na debitantska ostvarenja iz čitavog svijeta. U našem glavnom programu tako ćete ove godine, između ostaloga, moći pogledati i prvi dugometražni film bosanskohercegovačke redateljice Une Gunjak (‘Ekskurzija’) te romantičnu dramu kanadsko–korejske redateljice Celine Song (‘Prošli životi’) koju mnogi već uspoređuju s Linklaterovim indie klasikom ‘Prije svitanja’.

Ovogodišnja selekcija Velikih 5 zagrebačkoj publici donijet će presjek aktualnih filmova iz pet najvećih europskih kinematografija. Film ‘Stranci’ u režiji Andrewa Haigh istovremeno je fantazija, horor, obiteljska drama i gej ljubavna priča koju su kritičari već proglasili remek-djelom i jednim od najboljih filmova godine (The Wrap). Na velika platna ovogodišnjeg ZFF-a vraća se i njemački redatelj Christian Petzold s dramom ‘Crveno nebo’. Film je ove godine dobio Nagradu Velikog žirija na Berlinaleu, a prati četvero mladih zarobljenih u baltičkoj idili kada u okolici počnu divljati požari.

(U programu) Ponovno s nama je i rumunjski redatelj Radu Jude koji je na ZFF-u 2012. osvojio Zlatna kolica za najbolji dugometražni film ‘Svi u našoj obitelji’. Jude na 21. ZFF dolazi s filmom ‘Ne očekuj previše od kraja svijeta’.

Bogati popratni program ove godine donosi i filmove iz Mreže festivala Jadranske regije, među kojima izdvajamo ‘Kopenhagen ne postoji’ Martina Skovbjerga (s potpisom Eskila Vogta koji je napisao ‘Najgoru osobu na svijetu’) te restaurirano izdanje ‘Slika iz života udarnika’ (1972.) Bate Čengića koje je u novom ruhu premijerno prikazano u Veneciji.

Kao i svake godine, ZFF putuje i u niz drugih gradova i kinolokacija diljem Hrvatske, što znači da ćete u bogatoj festivalskoj ponudi moći uživati čak i ako niste u Zagrebu!

Više informacija o programu, rasporedu i cijenama ulaznica pronađite na zff.hr ⬅️ Vidimo se!

more

Vrijeme

6 (Monday) 08:00 - 12 (Sunday) 23:00(GMT-11:00)

Lokacija

Zagreb