Burn out: Buža & Smrdljivi Martini

Burn out: Buža & Smrdljivi Martini

30stu20:0020:00Burn out: Buža & Smrdljivi Martini

Detalji Eventa

Buža i Smrdljivi Martini popet će se na stage Tvornice kulture posljednjeg četvrtka u mjesecu, 30. studenog 2023. godine, te zagrijati zagrebačku publiku. Zanimljiva će se kombinacija mladih bendova iz Splita i Zagreba u serijalu koncerata Burn Out predstaviti u najvećem klubu u gradu.

Buža je nastala 2018. godine u Splitu, a originalnu postavu benda čine Bruno Matijašević na basu, Luka Matošić na vokalu, Petar Čorić na gitari i Alen Pavelić na bubnjevima. Bend od samog početka teži prema autorskom radu, a zvuk je smješten u žanr dalmatinskog punk rocka s humorističnim stihovima. Svoj su album prvijenac “Bi’ će sve dobro” objavili nezavisno u prosincu 2019. godine. Budući da je nakon toga uslijedila pandemija, kao i period bez koncerata, bend je nastavio raditi na autorskom materijalu. Već u lipnju 2021. godine objavljuju i svoj drugi album “Sve mi smeta”, a u studenom snimaju i spot za singl “Dalmatinac” koji zatvara album. Na ljeto 2022. godine bendu se pridružuje još jedan gitarist, Miki Spasić, nakon čega nastavljaju s nastupima i snimanjem novog materijala. Ove su godine objavili novi singl s pratećim spotom pod naslovom “Vice i Blanka”. Bend Buža nastupao je, između ostalog, na festivalima Evo Ruke u Splitu, S.A.R.S. u Sinju, dok je na Večeri Mladih Izvođača Splitskog festivala osvojio treću nagradu publike za pjesmu “Spavaju mi gosti”.

Smrdljivi Martini srednjoškolski je bend iz Zagreba osnovan 2021. godine s ciljem prijave na Superval, festival školskih bendova. Iako su se na Superval prijavili iz šale, svojim je nastupom ovaj trio osvojio srca publike. Svirali su u brojnim zagrebačkim klubovima, te u Rijeci, Vrbovcu, Sisku, Sarajevu i na Krku, a publici su se predstavili i na prvom izdanju showcase festivala SHIP u Šibeniku. Bend čine Lovro Urlić na vokalu i električnoj gitari, Noa Klemenčić na pratećem vokalu i bas gitari te Nikola Andrašić na bubnjevima. Smrdljivi Martini od početka sviraju autorske pjesme o generacijskim problemima, forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu, a sa svojim žestokim punk rock zvukom spajaju elemente iz različitih žanrova kao što su funk i alternativa. Pjesme kao što su “Panika” “Napoleon”i “Dani moje mladosti” natjerat će publiku u nezaustavljivi moshpit.

Ulaznice -> Entrio.hr

more

Vrijeme

(Thursday) 20:00 - 20:00(GMT-11:00)

Lokacija

Tvornica Kulture