DALMATINO U ARENI ZAGREB

DALMATINO U ARENI ZAGREB

20pro20:0023:00DALMATINO U ARENI ZAGREB

Detalji Eventa

Dalmatino ponovno stiže u Arenu Zagreb!
Arena Zagreb će 20.prosinca 2024. ponovno ugosititi jedan od najbojih domaćih bandova – DALMATINO!
U organizaciji koncertne agencije LION EVENTS grupa DALMATINO će ponovno u predivnom predbožićnom vremenu svojim koncertom obogatiti koncertna zbivanja u Areni Zagreb!
Dalmatino, grupa koja iz dana u dan ruši rekorde, što po broju prodanih ulaznica na rasprodanim koncertima diljem Hrvatske, od kojih pamtimo i onaj u prosincu 2022. u Areni Zagreb kada su tisuće ljudi istinski uživale u koncertu ovih splitskih glazbenika, pa sve do miljunskih pregleda njihovih pjesama koje nikako da siđu s vrha mnogobrojnih top ljestvica potvrdili su status jednog od najboljih bandova u povijesti glazbe na ovim prostorima.
Veterani splitske scene pjevač i gitarist Ivo Jagnjić te bubnjar Zdravko Sunara čvrsta su jezgra Dalmatina koji, eto, uz ‘’malu pomoć svojih prijatelja’’ traje već više od dvadeset godina, komercijalno uspješnih i popločenih s hrpom hitova koji su još tamo od albuma prvijenca ‘’Cukar i sol’’ iz 2001. upisani u kolektivnu memoriju (ne samo) dalmatinske pop publike.
Naime, Dalmatino su se od početka odlučili za djelovanje u onoj, mnogima dvojbenoj, ‘’sivoj zoni’’ na razmeđu (gitarskog) popa i dalmatinskog ‘’splitskofestivalskog šlagera’’. Najkraće rečeno, Jagnjić kao autor skovao je vlastiti prepoznatljivi stil mekih srastanja dalmatinske melodike i dijalektalnog (dalmatinskog) teksta te pop stilizacija. Što uz osebujan vokal te muziciranje koje je ‘’na ti’’ sa standardima domaćeg pop mainstreama, postaje jamstvo za siguran doskok i kod ‘’dalmatinske’’ i mnogo šire publike što će dokazati i na još jednom koncertu u zagrebačkoj Areni.
Dalmatino su , kad se pokuša sagledati njihovih minulih dvadeset godina, odricanjem od trendovske suvremenosti stvorili hitoidnu pjesmaricu koja je u osnovi izvan vremena i sigurni smo kako će zagrebačka publika jednoglasno pjevati njihove hitove poput Refužo, Dajem ti rič, Opet bura okriće, Dvi sestre blizanke, Ditelina s četiri lista, Cvit od kamena i ostale…

Dalmatino su svojim ustrajanjem i kvalitetnim radom pokazali svima da se može. Koncert u zagrebačkoj Areni 20. prosinca biti još jedna potvrda njihove, sada već jako bogate i uspješne karijere!
Ulaznice za koncert Dalmatina u zagrebačkoj Areni možete pronaći u sustavu Eventim!

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/dalmatino-zagreb-arena-zagreb-635724/event.html

more

Vrijeme

(Friday) 20:00 - 23:00(GMT+01:00)

Lokacija

Arena Zagreb

Ulica Vice Vukova 8