Detour u Saxu! #Sax25

Detour u Saxu! #Sax25

04stu21:00Detour u Saxu! #Sax25

Detalji Eventa

Nakon više od osam godina, Detour se vraća u Sax povodom jubilarne 25. sezone kultnog kluba, još jednom odsvirati koncert za pamćenje! Datum za pribilježiti u rokovnike i pametne telefone je 4.11. (subota). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 17 eura mogu se kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba, u Dirty Old Shopu (Tratinska 34) ili preko njihovog weba:

https://www.dirtyoldempire.com/detour-u-saxu-sax25.html

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka. Do početka 2006. godine ova glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom ‘Detour’.

Njihova snaga nije samo u najnovijim singlovima nego i u pjesmama starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj” koje su se našle na njihova prva dva studijska albuma ‘Detour’ i ‘TV’. Ipak, treći studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim u njihovom dotadašnjem djelovanju katapultirajući ih u status velike regijske glazbene pop atrakcije prikačivši im titulu ‘perjanice novovalnog popa’. Istovremeno im se otvorio i veliki broj koncertnih nastupa s čime su došle i brojne nagrade. Album, nošen hit naslovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih glazbenih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014. godini.

Početkom 2016. godine Nenad potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu ‘Zaljubila sam se’ koja je poharala domaće top liste dobivši te godine od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za radijski najvrćeniju pjesmu. 2017. s njom osvajaju i glazbenu nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom. Detourovci se mogu pohvaliti i nagradom za grupu godine u 2016. što je uz rasprodani koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture bio najbolji mogući način obilježavanja slavljeničkih deset godina djelovanja. Pratila ga je i promocija hvaljenog albuma ‘DETOUR 10′, koji je ponudio novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima.

Nakon ‘Zaljubila sam se’, peti studijski album ‘Tourdetour’ uspješno se predstavio kroz pjesmu ‘Biram’ – nominacija za Porin u kateogrijama Pjesma godine, Najbolja izvedba grupe s vokalom i Najbolji video – nastavlja se kroz hitoidni singl ‘Bez tebe’, te ‘Vikend’ i ‘Skrivena’. Glazbena kritika svrstala ga je u sam vrh najboljih albuma u 2018. godini.
Detourovci će svakako pamtiti kraj 2018. zbog svog najvećeg koncerta u karijeri održanog u Maloj dvorani Doma sportova kojemu su prethodili sjajni rasprodani koncerti u Tvornici kulture, Vintage Industrial Baru i K.D. ‘Vatroslav Lisinski’ s grupom Pavel.

Početak 2019. godine donosi im nova priznanja gdje s aktualnim albumom ‘Tourdetour’ na novinarskoj glazbenoj nagradi ‘Rock&Off’ odnose nagradu u Pop&off kategoriji, a ni na glazbenoj nagradi Porin nisu ostali praznih ruku, odnijevši pobjedu u kategorijama za ‘Pop album godine’ i ‘Najbolja izvedba grupe s vokalom’. Elektro popistička ‘Ima i nema’, te vintage akustik balada ‘Slike o našim danima’ singlovi su koji su zatvorili ovaj iznimno uspješan glazbeni materijal.

Svoju kreativnost i autorsku virtuoznost Nenad nastavlja potvrđivati kroz najnovije singlove ‘Šarena’, ‘Slavlje’, ‘Hawaii’ i ‘Klaun’ s kojima se otvorila priča šestog studijskog albuma. 2022. godine po prvi put nastupaju na Zagrebačkom festivalu i pobjeđuju s pjesmom ‘Nekad je bilo bolje’ koja je prema glasovima stručnog žirija i radijskih urednika okupljenih u Hrvatskoj udruzi radijskih nakladnika HURIN, proglašena najboljom pjesmom ovog renomiranog glazbenog događanja.

Nakon 17 godina rada s pjesmom ‘Master Blaster’ Detourovci po prvi put odlaze na Doru, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, i svojim nastupom i izvedbom ostavljaju upečatljiv dojam osvojivši treće mjesto.
U 2023. godini uz izlazak šestog studijskog albuma ‘Master Blaster’ u svibnju su održali dugoočekivani veliki koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo nakon kojeg je uslijedila i još uvijek traje regijska turneja.

FB: https://web.facebook.com/grupadetour
YT: https://www.youtube.com/watch?v=uu-pja-kV0U
IG: https://www.instagram.com/detour_official_/
SP: https://open.spotify.com/artist/2TJv4RsMmeYtqYMRuPU4JT

more

Vrijeme

(Saturday) 21:00(GMT+01:00)

Lokacija

Sax Klub Hrvatskih Glazbenika

Palmotićeva 22/2