KOIKOI u Močvari

KOIKOI u Močvari

17stu20:0020:00KOIKOI u Močvari

Detalji Eventa

𝗞𝗢𝗜𝗞𝗢𝗜 (Srbija)
Petak, 17.11.2023.

Limitirana količina od 50 early bird ulaznica u prodaji će se naći u ponedjeljak 2. listopada po cijeni od 10 eura. Kad se prodaju cijena im skače na 12 eura, dok će na dan koncerta 17. studenog iznositi 15 eura. Kupiti se mogu na službenoj stranici kluba Močvara.

▬▬▬
Beogradski KOIKOI vraćaju se u Močvaru u petak, 17. studenog!

Upravo klub na savskom nasipu bio je mjesto njihovog prvog koncerta u Zagrebu, koji je otvorio put i albumu „Pozivi u stranu“ i samom bendu u čijoj se biografiji nakon toga našlo više od 80 nastupa u preko 15 zemalja. Dvije sezone kasnije Močvara će biti mjesto na kojem će KOIKOI simbolično zatvoriti turneju koja je pratila uspješan debi i okrenuti se novim pjesmama. Za razliku od prvog koncerta na kojem se zbog tadašnjih uvjeta moralo sjediti ovaj nadolazeći bit će u potpunosti drugačiji susret sa zagrebačkom publikom.

KOIKOI je najlakše nazvati indie-rock bendom, ali u njihovoj glazbi krije se puno više toga. Iz njihove izdavačke kuće Moonlee Records reći će kako bend slušatelje začara „transžanrovskim kombiniranjem autohtone glazbene tradicije i suvremenih zapadnih trendova“, a ako se onoj sintagmi indie-rock trebaju dodati još neki „opipljivi“ žanrovi, to se može napraviti s pojmovima post-punk, dream-pop ili disco-punk.

Kako god ih nazvali, jedno je jasno – KOIKOI su trenutno jedno od najzanimljivijih regionalnih imena. Prvi put su se predstavili na „Hali Gali kompilaciji“ iz 2019. godine zajedno s ostalim bendovima s takozvane nove beogradske glazbene scene. Ubrzo su postali artist kultne izdavačke kuće Moonlee Records za koju su 2021. godine objavili svoj prvi album “Pozivi u stranu”.

Taj album je najavila pjesma “Misisipi” koja ubrzo postaje pravi mali hit u nezavisnim krugovima, a njen fantastičan prijem donio je i velika očekivanja od albuma. KOIKOI ih je i opravdao pa je “Pozivi u stranu” bio među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma uslijedili su brojni koncerti diljem regije, a osim po klubovima nastupali su i na mnogim važnim festivalima, između ostalih na Exitu, OK Festu, Belgrade Beer Festu, InMusicu, Arsenalu, MENT-u u Ljubljani i drugima.

Nakon što ih je IMPALA uvrstila na popis “100 Artists To Watch” u 2022. godini i finala HEMI glazbene nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominirani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Istovremeno svojom live energijom lome jezične barijere i osvajaju fanove na brojnim uvropskim festivalima – od Groningena, gdje su nastupili na Eurosonicu, najvećem europskom showcase festivalu, i Hamburga, gdje su prošli tjedan oduševili na Reeperbahnu, pa sve do amsterdamskog Paradisea, zatim Bruxellesa, Eindhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Tallina.

▬▬▬

Homehttps://koikoi.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/koikoiband
https://www.instagram.com/koikoi_band
https://www.youtube.com/channel/UCMgU7NxsP7spDUrm0K9VcWw/videos

@koikoi_band

KOIKOI – Misisipi

KOIKOI – Hrast

▬▬▬
Koncert se održava u sklopu projekta “Močvarno poduzetništvo” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU.
Koncert je podržan od strane Liveurope mreže. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Močvarno poduzetništvo

Liveurope

more

Vrijeme

(Friday) 20:00 - 20:00(GMT+01:00)

Lokacija

Klub Močvara