Marčelo i bend w/ Phat Phillie | VIB 29/11/23

Marčelo i bend w/ Phat Phillie | VIB 29/11/23

29stu(stu 29)21:0030(stu 30)00:45Marčelo i bend w/ Phat Phillie | VIB 29/11/23

Detalji Eventa

Nakon petogodišnje koncertne pauze, 29. studenog u zagrebački Vintage Industrial Bar dolazi Marko Šelić Marčelo s bendom, a u sklopu regionalnog koncertnog obilježavanja dvadesetogodišnjice njegove karijere.

Uskoro se navršava druga godina otkako je objavljen njegov, diljem regije hvaljen album „Nojeva varka” (Lampshade Media), a očekivali smo ga i na AntiValentinovu #8 sredinom veljače. Zbog čega je taj nastup otkazan, kao i o tome šta nas očekuje u Vintageu, Marko Šelić Marčelo kaže:

“Nažalost, zdravstveni razlozi omeli su nas da se pred zagrebačkom publikom pojavimo na legendarnom AntiValentinovu. Otud se rodila ideja o nadoknadi u obliku celovečernjeg koncerta iz sve snage – i trebalo nam je vremena, ali evo, napokon dolazimo i vrlo se radujemo. U godinama tokom kojih se nismo videli desio se konceptualni album “Nojeva varka”, i jedva čekamo da vam predstavimo njegovu živu verziju – prošaranu odabranim starim pesmama, naravno. U Zagreb dolazimo u punom sastavu: Nensi (vokal), Raid (gramofon, klavijature), Šljuka (vokal, klavijature), Krumes (violina), Maks (saksofon), Drama (bubanj), Fabri (bas), te moja malenkost, i sviraćemo sigurno dva sata. Koncert će, između ostalog, prikazati naše muzičko sazrevanje kroz godine, pređeni put biće utkan u repertoar, s „Nojevom varkom” kao sadašnjicom. Od koje ćemo se otisnuti dalje u nepoznato, nakon proslave dvadesetogodišnjice.”

„Nojeva varka”, šesti studijski album objavljen u prosincu 2021. godine, predstavlja Marčelov najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela. Rezultat: svojevrsni roman u stihu, serijalizirana „radio-drama” ispripovijedana kroz 16 pjesama. Priča koja se, izgleda, pojavila kada je najpotrebnija, čemu svjedoči i spektakularna reakcija publike na singl ‘JBG’.

Glazba Marčela i njegovih suboraca najčešće se i dalje svrstava u kategoriju hip-hopa, ali tijekom dva desetljeća rada, a naročito na posljednjem albumu, granice su žestoko pomaknute van ladice žanra: od elektronike, preko prizvuka jazza i soula, pa sve do sevdalinke. Kako sam Marko kaže: „Mene je rep fascinirao kao ritmička vještina i svojevrsna suvremena poezija, tako sam to doživio, i otud je i dalje tu kao moj vokalni izraz, kao alatka. Ali mi smo kao kolektiv zainteresirani za glazbenu slobodu i dobar tekst, van ikakvih žanrovskih religioznosti.”

Na njegovim koncertima publika može očekivati nesvakidašnju energiju i atmosferu, stihiju stihova praćenu glazbenim bravurama – uz magiju timskog drugarstva koja zrači s bine, a u Zagrebu će mu se pridružiti specijalni gost, priznati producent i DJ Phat Phillie, uz čiju glazbu ćemo započeti i ispratiti ovu posebnu glazbenu večer.

* Ulaznice po cijeni od 10 € u prodaji su od 29. rujna na eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima. *

more

Vrijeme

29 (Wednesday) 21:00 - 30 (Thursday) 00:45(GMT+01:00)

Lokacija

Vintage Industrial Bar

Savska cesta 160