Martinje uz Vatrogasce!

Martinje uz Vatrogasce!

10stu22:0022:00Martinje uz Vatrogasce!

Detalji Eventa

Kraljevi dobrog provoda popularni Vatrogasci zasvirat će nam i na ovogodišnjem Martinju! Koncert kreće od 21.30h, a vrata se otvaraju od 20h!

Band iz naroda, kako sami sebe nazivaju, priprema nam i ovaj put odličnu zabavu za Martinje. Veterani u svijetu zabave sa stažom od preko 30 godina i dan danas prave pravi lom na svojim live nastupima. S tradicijom još od davne 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu, oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom! Poznati su po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka, ali i pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je, vjerovali ili ne, u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska. Vatrogasci koji uvijek naprave pravi urnebes na svom live nastupu zasigurno su dobra kombinacija s Martinjem, na kojemu ćemo uz odličnu zabavu ponuditi i akcijske cijene vina.

Prva “vatrogasna” melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom “Vatrogasac Mirko”. Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak), kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati, pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg sastava Jasne Zlokić. “Vatrogasac Mirko” je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su “Ritam iza denser”, “Više-manje, manje-više” i “Ženićute”. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća “Euroton” ponudila se za izdavača, te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom “Vatrogasna zabava vol.1”, koja je pokrenula dugogodišnju vatrogasnu karijeru.

Vatrogasci uvijek obrađuju teme iz života, doduše na svoj način i to kroz parodiju. U svojim počecima rijetko su se pojavljivali u medijima, zapravo publika je sama pronašla njih kroz dance folk ritam „Ritam iza densera“ koji je spontano nastao kao zafrkancija na tadašnji dance hit, koji su još zamotali u folk ruho. A mnogi poznati pjevači bili su zamotani u „vatrogasno“ ruho!. Urnebesni trio poznat po odličnoj atmosferi, godinama zabavlja publiku sa svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu. Prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, pa ni sumnjamo da će na ovaj najveseliji blagdan u Hrvata napraviti odličan provod.

more

Vrijeme

(Friday) 22:00 - 22:00(GMT+01:00)