Melita & TLM u Melinu

Melita & TLM u Melinu

10stu22:0022:00Melita & TLM u Melinu

Detalji Eventa

10.11.2023. / 21h / Melita & ATLM / Kožarska 19

MELITA AND THE LESBIAN MONKEYS

Melita i ATLM fontana je na 4 noge (cirukus choporadica prscalico), ali i renomirani svadbeno-glazbeni entitet tipa Mystic koji već dugi niz godina ne djeluje samo na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Posebni doživljaj ih je slušati uživo na svadbenim i ostalim veselicama za koje su redovito rezervirani i po godinu dana unaprijed.

Melita bilježi i neke značajnije performanse te priznata priznanja i nagrade, kao što su: predgrupa Thompson na Gripama (2 puta), preliminarni krug Dore s autorskom pjesmom na latinskom jeziku, festival sakralne glazbe u Katoličkim Čairama (5 mjesto), Grahijada u Otočcu (gdje su uz nastup uživo bili i članovi stručnog žirija), ekumenska plaketa za najprimjereniju glazbu na međuopćinskim katoličkim futsal turnirima (odobrio Đakovački kler), suradnja na predstavi Nikaragva za koju u radili glazbu (priznanje za najbolju instrumentalnu obradu u trajanju od 10 sekundi koju svake 4 godine dodjeljuje bivši predsjednik i laureat Ivo Josipović u sklopu MoMAine fondacije za nerazvijene zemlje Bliskog istoka), režija za predstavu Kvadratni valovi, glazba za predstavu Kvadratni valovi zbog koje su članovi sastava oteti na 2 mjeseca (kasnije se uspostavilo da su bili na Žumberku).

Nedovoljno upućena kritika i muzikolozi će ih kroz njihovu prebogatu karijeru često greškom ukalupljivati u postmoderni cyber turbo akrofolk DREP na posudbu, dok će ih njihov FAN redovito svrstati u turbo pop.

Melita spada u red estetsko dotjeranih prskalica novije generacije što znači da koriste starije tehnike skladanja s posebnim naglaskom na glosiranje, interpoliranje, kontrafakturu, aleatoriku, prepariranje, publikotropizam, parodiranje, zamke, kutruni terorizam, gerila marketing, političko kazalište itd. a sve u okvirima hijenizma i onkraj.

Melita je i jedini međunarodno priznati roadie friendly bend iz europske unije. Licencu im je na godinu dana dodijelio veliki roadi meštar Sebastijan na temelju izvještaja roadie komisije iz Liegea koja je članove Melite pratila 3 godine bez predhodne najave i njhovog znanja (što je ujedno i uvijet za dobivanje licence). Melita uredno plaća svoje roadije te u dogovoru s njima usustavljuje svoje estetske preferencije. Roadie je u njihovom scenskom jeziku poistovjećen s umjetnikom, te je bitniji i od samog izvođača tj. on je izvođač (u monografiji Vesne Pisarović Pjesme juga Melitina natuknica je podnaslovljena: Roadie kao estetska činjenica).
B
Autor: pog. ing. s pojačanom književnosti Jakov Mirta Bubonski (vanjski kustos u glazbenom muzeju Kosova)

Ulaz & warmup 21:00
Koncert 21:30
After 23:30-02:00

Vidjamo se!💥

more

Vrijeme

(Friday) 22:00 - 22:00(GMT+01:00)

Lokacija

Grof Melin

Kožarska ulica 19