MTV HITS | 01/12/23 VIB

MTV HITS | 01/12/23 VIB

01pro21:3021:30MTV HITS | 01/12/23 VIB

Detalji Eventa

PETAK 01.12.2023. | MTV HITS @VIB | Vrata: 20:30 | Upad: besplatan

U petak 01. prosinca vodimo vas na glazbeno putovanje kroz doba 80/90/00 kad je MTV bio prva crta glazbene edukacije, dobre glazbe i naravno video spotova.

…Madonna, MC Hammer, The Bangles, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Guns N Roses, Inxs, Depeche Mode, Pet Shop Boys, The Prodigy, Dr Dre, Eminem, Spice Girls, Snap, Faithless, Lenny Kravitz, A-ha, Chemical Brothers, Eurythmics, Prince, Michael Jackson, Fatboy Slim, Queen, Missy Elliott, Outkast, Beyonce, Amy Winehouse, Justin Timberlake…

Prvi kolovoza 1981. godine ostat će zapamćen kao dan koji je redefinirao televizijsku i glazbenu industriju. To je dan kada je MTV počeo s emitiranjem, kao prvi kabelski kanal specijaliziran isključivo za glazbeni program.

Prvi video koji je emitiran na MTV-u bio je Video Killed The Radio Star grupe The Buggles. Bila je to idealna pjesma za početak nove ere u medijima, najavu početka dominacije video spotova nad radijom. MTV je bio sila – sirova, mladenačka, kreativna sila bez kompromisa prema uvriježenim društvenim normama.

U svojih trideset i šest godina postojanja, MTV je prošao kroz brz, vrtoglav uspjeh i od predvodnika kontrakulture i nositelja novih trendova. Započeo je kao incijativa glazbenih entuzijasta dok je danas sastavni dio korporacije Viacom i više nije relevantna glazbena referenca. No, u svojoj revolucionaroj medijskoj povijesti, ostavio je hitove utkane u našim vijugama.

more

Vrijeme

(Friday) 21:30 - 21:30(GMT+01:00)

Lokacija

Vintage Industrial Bar

Savska cesta 160