NDR ELBPHILHARMONIE ORCHESTER: ALAN GILBERT, dirigent; JOSHUA BELL, violina

NDR ELBPHILHARMONIE ORCHESTER: ALAN GILBERT, dirigent; JOSHUA BELL, violina

11stu20:3020:30NDR ELBPHILHARMONIE ORCHESTER: ALAN GILBERT, dirigent; JOSHUA BELL, violina

Detalji Eventa

NDR ELBPHILHARMONIE ORCHESTER
ALAN GILBERT, dirigent
JOSHUA BELL, violina

Program:
Petar Iljič Čajkovski: Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35
Gustav Mahler: Peta simfonija u cis-molu

Koncertna večer živuće legende klasične glazbe i ikone svjetske violinističke scene uz orkestar svjetske klase!

Jedan od najprestižnijih orkestara u domovini Njemačkoj, ali i u svijetu, može se pohvaliti nevjerojatnim glazbenim nasljeđem, vrhunskim glazbenicima-interpretima i dirigentima koji su stajali na čelu toga glazbenog kolektiva „najboljih od najboljih“! Dobri poznavatelji klasične glazbe znaju o kakvim kolosima dirigentske interpretacije govorimo pri spomenu imena Hansa Schmidt-Isserstedta, Güntera Wanda, Christopha Eschenbacha ili Thomasa Hengelbrocka, šefova dirigenata Orkestra kroz povijest! Posljednji u tom nizu, Alan Gilbert, rođeni Njujorčanin i dugogodišnji šef dirigent Njujorške filharmonije (trenutačno i glazbeni ravnatelj Švedske kraljevske opere), veliko je ime svjetske glazbene i operne scene današnjice!

No primus inter pares ove veličanstvene koncertne večeri bit će ipak legendarni američki violinist Joshua Bell! Jedan od najpoznatijih violinskih talenata i paradigma čuda od djeteta u povijesti glazbe, Bell je već u četrnaestoj godini koncertirao s orkestrom iz Philadelphije pod ravnanjem Riccarda Mutija, sa sedamnaest je prvi put nastupio u Carnegie Hallu, a u dvadesetpetoj je osvojio svoj prvi Grammy.
Uz nastupe na panegiricima ovjenčanim koncertima po cijelom svijetu, Joshua Bell djeluje i kao umjetnički ravnatelj Orkestra Akademije St. Martin in the Fields, s kojim redovito nastupa na svim kontinentima. Slavna je i Bellova violina – Stradivari Gibson ex Huberman – ujedno i jedna od najskupljih na svijetu – čudo za sebe!

Više: https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lisinski-subotom-br-ndr-elbphilharmonie-orchester-/

more

Vrijeme

(Saturday) 20:30 - 20:30(GMT+01:00)

Lokacija

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog