Tihomir Pop Asanović u Tvornici kulture

Tihomir Pop Asanović u Tvornici kulture

03pro21:0021:00Tihomir Pop Asanović u Tvornici kulture

Detalji Eventa

Jedno od najvećih glazbenih imena na ovim prostorima, Tihomir Pop Asanović, nastupit će u Tvornici kulture. Utemeljitelj domaćeg funka, jedan od najboljih regionalnih klavijaturista i jazz instrumentalista svih vremena svirat će pred zagrebačkom publikom u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine.

Tihomir Pop Asanović svoju je bogatu i za čitav glazbeni svijet značajnu karijeru započeo svirajući orgulje u glazbenoj školi u Skopju. Uskoro je počeo svirati profesionalno po klubovima u Švicarskoj i Njemačkoj, a u Jugoslaviju se vratio početkom sedamdesetih s bendom The Generals te promijenio čitavu glazbenu povijest ovih prostora. Istovremeno je nastupao na brojnim jazz festivalima, a 1973. godine je na turneji s Boškom Petrovićem u Istočnom Berlinu bio proglašen četvrtim najboljim jazz orguljašem u Europi. Uskoro se pridružio grupi Time koja 1972. objavljuje svoj prvi eponimski album. Asanović je tijekom svoje bogate karijere surađivao s brojnim velikim glazbenim imenima i svirao u mnogim bendovima od kojih se, uz Time, ističu September, YU Grupa, Jugoslavenska Pop Selekcija, Pro Arte i Smak.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Nakon što se prvi kontingent ulaznica rasproda, regular cijena ulaznice iznosit će 17 eura.

more

Vrijeme

(Sunday) 21:00 - 21:00(GMT+01:00)

Lokacija

Tvornica Kulture