Vla Vla Vlajland Cabaret u Arsenalu

Vla Vla Vlajland Cabaret u Arsenalu

05stu20:0021:15Vla Vla Vlajland Cabaret u Arsenalu

Detalji Eventa

“Nakon Cabareta Splićamke, Cabareta „Preko veze“, SF Cabareta Split in Space, ovo je moj četvrti cabaret, zapravo kolažna forma u kojoj žanrovski kombiniram storytelling, stand up, burlesque i mnoge tipično cabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost, provokativnost u izboru tema itd.
Ono što me zapravo zanimalo u svim tim cabaretima jest dovesti ženske persone u njihovim životnim sunovratima do ruba, do živčanog sloma, do dna, do radikalizirane današnjice koja u njima istiskuje ljudskost i testira izdržljivost, ali i daje svijetu priliku za suštinske i sudbinske spoznaje.
Volim i u sebi i u mojim herojkama i heroinama nalaziti snagu i inspiraciju za napraviti korak dalje, za izroniti iz oceana mračnog nesporazuma, još mračnijeg nerazumijevanja i najmračnijeg neznanja. Jer svi smo danas u ovim apokaliptično apatičnim vremenima na nekom radikalnom raskršću i moramo jedni druge podsjećati da nam je cilj i smisao boriti se za sljedeći dah što čišćeg zraka i sljedeći korak što moralnijeg života.
U Vla Vla Vlajland cabaretu jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki se hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, moja se Vlajna zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.
I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je. Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.

Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!
Hvala vam, draga publiko, što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i Kazalište kao takvo.” Ivan Leo Lemo
Nagrade:
– nagrada za najbolju glumicu Eciji Ojdanić na Festivalu teatra Omišalj-Čavle, predstava Vla Vla Vlajland cabaret, 2022.
– Kata Novaljka za najupečatljiviju ulogu Eciji Ojdanić u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret, 2021.
– Vla Vla Vlajland cabaret za najbolju predstavu na Bembo festivalu
– Nagrada publike na 2. Regionalnom festivalu monodrame inBox za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret u Travniku – Nova Bila, 2022.
–Specijalna nagrada Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret autora i redatelja Ivana Lea Lema na 29. međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru 2020.
–Nagrada za najbolju žensku ulogu Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret na XIII. Gumbekovim danima
-Nagrada za najbolju režiju Ivanu Leu Lemi za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala
–Nagrada za najboljeg glumca Eciji Ojdanić za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala

▪ Nemojte propustiti priliku biti dio ove čarobne večeri i na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

▪ Online ulaznice su dostupne odmah:
🛒 https://bit.ly/46AQNo8

▪ Prodajna mjesta
▪ Arsenal Zadar
Pon – pet (09:00 h – 19:00 h) i Sub (09:00 h – 12:00 h)

▪ Hotel Ilirija, Biograd na Moru
Svaki dan (07:00 h – 22:00 h)

🛒 Ulaznice su dostupne po cijeni od 10 EUR/osoba.

⬇️
Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Igra: Vlajna – Ecija Ojdanić

Koreograf: Leo Mujić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Violinist: Bruno Urlić
Fotografkinja za plakat i programsku: Jelena Balić
Fotografkinja fotografija iz predstave: Vladimira Spindler
Grafički oblikovatelj: Damjan Uzelac

Početak: 05. studenoga 2023. godine u 20:00 h (vrata Arsenala otvaraju se u 19:00 h)
Trajanje predstave: 75 minuta

more

Vrijeme

(Sunday) 20:00 - 21:15(GMT-11:00)

Lokacija

Arsenal Zadar