Letu Štuke u Saxu

Letu Štuke u Saxu

03velj20:0022:15Letu Štuke u Saxu

Detalji Eventa

Letu Štuke vraćaju se Zagreb
Klub Sax, Zagreb // subota, 3. veljače 2024.

Bend predvođen jednim od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dinom Šaranom, donosi svoje bezvremenske hitove i presjek karijere.

Ono što je počelo 1986. u Sarajevu kao bend i otpor prema tamošnjoj pop školi, nakon duže pauze ponovo se aktivira od 2004. godine. Od tada bend slovi za jedan od najboljih s ovih prostora, a pjesme koje stvaraju su poezija iza koje stoji bravurozni Dino Šaran. Specifični umjetnički izraz, društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu, intimna i aktualna lirika dio su Šaranovog autorskog rukopisa kojeg struka i kolege stavljaju među vodeće autore regije. Ovaj bend je već prvim albumom “Letu štuke”, koji je nedavno dobio i remasterirano izdanje, stvorio hitove poput “Minimalizam”, “Šutiš” i “Mjesto za dvoje”. Sljedeći albumi “Proteini i ugljikohidrati”, “Brojevi računa” i novi “Topla voda”, koji je uslijedio nakon sedam godina studijske tišine, potvrdili su njihov utjecaj, prepoznatljiv integritet i dozu kompleksnosti.

Letu štuke su zavrijedili legendarni status i označeni kao vodeća alter-pop imena regiji. Uz singlove s četvrtog hvaljenog albuma “Topla voda”, poput “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Bočice” i “Zemlja gori”, koji su snimili s Dubiozom kolektiv, publika će čuti i najveće hitove, poput “‘Tesla”, “Bella dona” ili “Sunce”.

Ulaznice kreću u prodaju u ponedjeljak 27.11. po cijeni od 20 eur, ta cijena aktualna je do 31.12. Od 01.01. iznositi će 22 eur, a na dan koncerta 25 eur. Dostupne su u sustavu Eventima i na blagajni kluba Sax.

more

Vrijeme

(Saturday) 20:00 - 22:15(GMT+01:00)

Lokacija

Sax Klub Hrvatskih Glazbenika

Palmotićeva 22/2