Slovenski vikend 2024. Biograd na Moru

Slovenski vikend 2024. Biograd na Moru

30tra(tra 30)08:0004svi(svi 4)00:00Slovenski vikend 2024. Biograd na Moru

Detalji Eventa

Biograd na Moru turističko je središte koje s pravom nosi epitet “Srce Jadrana“. Idealno se smjestio u samom središtu Jadranske obale, a uz kristalno čisto more i plaže s plavim zastavama u njegovu korist idu i blizina nacionalnih parkova, parkova prirode te velikih središta poput Zadra, Šibenika ili Splita.
Biograd se može pohvaliti manifestacijama koje su uvijek nove, zanimljive, drugačije i koje u ovaj grad privlače goste iz cijeloga svijeta.
Prvosvibanjski praznici pokazali su se idealni za otvorenje turističke sezone, pa se sad već šestu godinu održava manifestacija Slovenski vikend tijekom koje Biograd u nekoliko dana u predsezoni ostvari preko 25 tisuća noćenja.
Slovenski vikend održava se od 30. travnja do 4. svibnja 2024. godine.
Posebnost ovogodišnje manifestacije svakako je u temi koja je bezvremenska i univerzalna te ruši sve granice i povezuje daljine. „Ljubav bez granica“ slogan je i središnja tema koja će dominirati programom ovogodišnje manifestacije.
Ljubav spaja, ljubav je lijepa, ljubav je za sve, ljubav ne poznaje granice i ništa je ne može spriječiti u Biograd na Slovenski vikend!
Slovenski vikend zapravo je hommage biogradskim najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima. U prvom redu Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci već cijelu godinu pa zašto svoj produženi vikend i prvosvibanjske praznike ne bi proveli upravo u Biogradu, gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina. Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.
Za sve posjetitelje i sudionike pripremili smo more događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd. Tako je u ponudi aktivnog programa regata Pašmanskim kanalom, utrka ulicama Biograda, rekreativna šetnja od parka do Dalmalanda te obiteljska vožnja biciklom. A kakav bi to praznik bio da za 1. svibnja ne spremamo čučku – pašta fažol za sve sudionike?! Zabavni program rezerviran je razne izvođače pa će posjetitelji manifestacije moći svaku večer uživati na otvorenom uz melodije dalmatinske klape i zabavnih bendova iz Hrvatske i Slovenije. Isto tako, za djecu je pripremljen poseban program pa će ona moći uživati u raznim sportsko – rekreacijskim aktivnostima.

Sve ovo ima zajednički nazivnik koji je ljubav: ljubav prema glazbi, ljubav prema aktivnom i zdravom životu, ljubav prema ekologiji, ljubav prema kulturi, ljubav prema gastronomiji, ljubav prema obitelji i prijateljima, ljubav prema partneru i životinjama,… jer život je ljubav!
A što je za vas ljubav?
Svatko će naći svoju definiciju ljubavi i nijedna definicija nije pogrešna, a da smo u pravu provjerite dolaskom u Biograd na prvosvibanjske praznike! Jer mi vjerujemo u ljubav.

more

Vrijeme

Travanj 30 (Tuesday) 07:00 - Svibanj 4 (Saturday) 23:00(GMT+01:00)

Lokacija

Biograd na Moru